Gelir İdaresi Başkanlığı 2 bin personel alımı yapmaya hazırlanıyor. Sınav şubat ayında uygulanacak. GİB 2 bin guy alımı için başvurular 10 Ocak'ta başlıyor.Gelir İdaresi Başkanlığı 2 bin personel alımı yapmaya hazırlanıyor. Sınav şubat ayında uygulanacak. GİB 2 bin guy alımı için başvurular 10 Ocak'ta başlıyor.

Gelir idaresi Başkanlığı’na 2 bin personel alımı yapılacağına dair beklenen duyuru dün geldi. 2 bin GUY alımı için başvuru tarihleri ve şartları da böylece netleşti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2 bin yeni Gelir Uzman Yardımcısı alımı yapılacağına ilişkin açıklamayı dün yapmıştı.

SINAV 19 ŞUBAT’TA UYGULANACAK

Açıklamadan kısa süre sonra Cumhurbaşkanlığı SBB tarafından 2 bin GUY ilanı yayımlandı. İlgili duyuru daha sonra Gelir İdaresi Başkanlığı resmi sayfasından da yayımlandı. Yayımlanan duyurularda, 2 bin GUY alımı için yazılı sınavın 19 Şubat’ta uygulanacağı aktarılırken, sınavın Ankara’da olacağı vurgulanıyor.

35 YAŞ ŞARTI VE MEZUNİYET ŞARTLARINA DİKKAT

GİB 2 bin personel alımı için başvuru yapmak isteyenlerin 35 yaşını doldurmamış olması, En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olması gibi şartların yanı sıra KPSS en az 70 puan şartını da yerine getirmesi gerekli.

Yeni memur alımlarına youtube hesabından anında erişmek için tıkla ve abone ol

2 Bin GUY alımı şartları

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak,
  • 01.01.2023 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1988 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak),
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak,
  • ÖSYM tarafından 2021 ve 2022 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarının birinden KPSS (A) P48 türünden 70 ve üzeri puan almış olmak,
  • Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

2 BİN PERSONEL ALIMI İÇİN BAŞVURULAR 10 OCAK’TA BAŞLIYOR

Gelir İdaresi Başkanlığı 2 bin GUY alımı için sınav başvuruları 10 Ocak 2023 tarihinde başlayacak, 19 Ocak 2023 tarihinde sona erecek. Başvurular , Gelir İdaresi Başkanlığının sınav sayfası üzerinden online alınacak. Sınav süreciyle ilgili yapılan açıklamada, “Başvurular, adaylarınhttp://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sitesinde yer almaktadır.” denildi.

YENİ BİNLERCE ALIMI HABERLERİNİ TAKİP İÇİN TIKLA VE ÜCRETSİZ İNDİR.