Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'un da katıldığı bir törenle, 2.323 engelli vatandaşın kamu kurumlarına atamasının gerçekleştirildiğini duyurdu.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'un da katıldığı bir törenle, 2.323 engelli vatandaşın kamu kurumlarına atamasının gerçekleştirildiğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy’un da katıldığı bir törenle, 2.323 engelli vatandaşın kamu kurumlarına atamasının gerçekleştirildiğini duyurdu.

Bakan Yanık, atamaların her bireyin toplumsal kalkınmada önemli bir rol oynadığını gösterdiğini belirtirken, ülkenin kalkınma yolculuğunda kimseyi geride bırakmadan hareket ettiklerini vurguladı.

YENİ ENGELLİ MEMUR ALIMLARI VE ÖZEL SEKTÖR İŞ HABERLERİ İÇİN TIKLA VE İDNİR.

Atama sürecinde işe girme aşamasından önceki ve sonraki süreçlerde de kolaylaştırıcı tedbirler alındığına dikkat çeken Yanık, engelli memur istihdamını artırmak için çeşitli politikalar uygulandığını ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engellilik alanındaki politikalarının yardım eksenli değil, hak temelli anlayışla şekillendirildiğini belirterek, engelli devlet memurlarına yönelik işe girme öncesi ve sonrası kolaylaştırıcı tedbirler aldıklarını vurguladı. Yanık, dünyada ilk kez kamuda engelli memur istihdamı için EKPSS adı altında merkezi atama uygulamasını hayata geçirdiklerini ve engelli adayların EKPSS ücretlerine katkı sağladıklarını söyledi. Sadece 2022 yılında 11.8 milyon lira sınav ücretinin ÖSYM’ye aktarıldığını belirtti.

ENGELLİ MEMUR ATAMA SONUÇLARINA ÖSYM RESMİ SAYFASINDAN ERİŞİLEBİLİYOR

ÖSYM, 27 Şubat 2023 tarihinde yayımladığı bir duyuru ile 2023-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme kapsamında yapılan yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

Duyuruda, 5-13 Ocak 2023 tarihleri arasında yayımlanan tercih kılavuzuna göre engelli kamu personeli yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı belirtildi.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecekler. Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler de açıklandı. Yerleştirme sonuçları ile ilgili detaylı bilgiye ÖSYM’nin resmi internet sitesinden erişilebilir.