Ay: Mayıs 2024

İŞKUR Üzerinden 6 Bin 883 Temizlik Görevlisi Alınacak.Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) sayfası üzerinden temizlik görevlisi alımı duyuruları art arda yayımlandı. Özel sektör firmaları tarafından yayımlanan duyurularda, en az ilk okul mezunu 6883 temizlik görevlisi alımı yapılacağı aktarıldı. Başvuru işlemleri İŞKUR sayfası üzerinden online olarak gerçekleştirilecek.
Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuru şartları ve başvuru bilgilerine dair detaylar haberimizde.
MTA 22 Personel Alımı Başvurularında Günler.Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruda, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğüne (MTA) teknisyen, koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonlarında sözleşmeli personel alımı yapılacağı aktarıldı. Başvuru yapacak adayların genel şartların yanı sıra özel şartları da taşıması gerekmektedir.
Kültür Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) personel alımı başvuruları sürüyor. İllere göre kontenjan dağılımı ve başvuru bilgilerine dair tüm detaylar bu haberimizde.
Millî Savunma Bakanlığı (MSB) En Az İlkokul Mezunu İşçi Alımı Başvurularında Son Saatlere girildi.Bakanlık sayfasından yayımlanan duyuruya göre, Millî Savunma Bakanlığı, engelli ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan statüsünde işçi alımı yapılacak.İlgili yönetmelikler kapsamında, bakanlık iş yerlerinde çalıştırılmak üzere personel temin edilecek. İşte şartlar ve başvuru bilgileri..
20 Bin Öğretmen Ataması Başvuruları Sona Eriyor.Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruyla, 20 bin öğretmen ataması yapılacağı belli olmuş ve branş bazından kontenjanlar açıklanmıştı. Öğretmen ataması için ön başvurular 20 Mayıs itibarıyla başladı. Başvuru işlemleri bugün (31 Mayıs 2024) sona eriyor. Başvuru yapacak adayların belirtilen şartları dikkatle incelemesi gerekmektedir.
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi Nisan Ayında Arttı.Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), Nisan ayında aylık bazda %4,84, yıllık bazda ise %87,09 artış gösterdi.
Borsa İstanbul'da Güne Yükselişle Başlangıç.Borsa İstanbul, güne yüzde 0,51 artışla başladı ve BIST 100 endeksi 10.097,39 puandan işlem görmeye başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,28, holding endeksi ise yüzde 0,16 artış kaydetti. Sektörler arasında en fazla kazanan, yüzde 1,09'la tekstil deri olurken, en çok kaybeden ise yüzde 2,95'le spor sektörü oldu.
İŞKUR Üzerinden 9 İlde TYP Personel Alımı Yapılacak.Türkiye İş Kurumu sayfasından yayımlanan duyurulara göre,  Antalya, Osmaniye, Yozgat, Aydın, Tunceli, Konya, Amasya, Giresun, Bursa illerine Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında personel alımı yapılacak. Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak. Başvuru yapacak adayların belirtilen şartları taşıması gerekmektedir.