2024 Yılında Çiftçilere Yönelik Tarımsal Destekler Açıklandı.Tarım sektörüne yönelik önemli bir adım atılarak, 2024 yılında çiftçilere yönelik tarımsal desteklerle ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi ürünlerde dekar başına 149 lira destek sağlanacak.2024 Yılında Çiftçilere Yönelik Tarımsal Destekler Açıklandı.

2024 Yılında Çiftçilere Yönelik Tarımsal Destekler Açıklandı.

Tarım sektörüne yönelik önemli bir adım atılarak, 2024 yılında çiftçilere yönelik tarımsal desteklerle ilgili detaylar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi ürünlerde dekar başına 149 lira destek sağlanacak.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Bu destek miktarının 103 lirası mazot, 46 lirası ise gübre desteği olarak ayrılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bitkisel üretim desteğini içeren tebliğ, diğer tarımsal ödemelere de odaklanıyor.

Çeltik üreticileri için de dekar başına 250 lirası mazot, 21 lirası gübre olmak üzere toplamda 271 lira destek ödemesi yapılacak. Ayrıca, fındık, kuru soğan, yaş çay, zeytin ve şeker pancarı üreticileri için toplamda 107 lira destek sağlanacak.

Kuru fasulye, mercimek, nohut gibi ürünlerde destek miktarı 124 lira, patates ve soya için ise 193 lira olarak belirlendi. Yağlık ayçiçeği üreticilerine ise dekar başına 142 lira destek ödenecek.

Nadas için de dekar başına 40 liralık mazot desteği verilirken, organik tarım kategorilerine göre dekar başına 30 ila 180 lira arasında destek sağlanacak.

Detaylı bilgiler, destek uygulama takvimi ve başvuru dilekçesiyle ilgili ayrıntılara ulaşmak için Resmi Gazete’nin ilgili sayfasına başvurulabilir.

KARİYERBANKASİ.NET