Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 LGS Tarihini Duyurdu.Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 LGS Tarihini Duyurdu.Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 LGS Tarihini Duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.

Bakan Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının 14 Haziran’da sona ereceğini belirterek, 15 Haziran Cumartesi gününün Kurban Bayramı arifesi olduğunu belirtti. Özellikle 2024 LGS kapsamındaki merkezi sınavın tarihinin 2 Haziran Pazar olarak belirlendiğini bildirdi ve şunları ekledi:

“Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini sağlamakla birlikte, öğrenciler ve veliler için hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlarını zihnen daha rahat yapabilme fırsatı sunmayı amaçladık. 2 Haziran’da yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve formatıyla ilgili herhangi bir değişiklik olmayacak. Ayrıca, tüm sorular, sekizinci sınıf öğretim programlarındaki konulara dayalı olarak sınav takvimine uygun bir şekilde hazırlanacaktır.”

Bakan Tekin, sınav takvimi ve süreci ile ilgili gelecekteki çalışma ve duyuruları paylaşmaya devam edeceklerini de vurguladı.

KARİYERBANKASİ.NET