2023 YKS Tercih Tarihleri Belli Oldu. YKS tercih tarihlerine dair tüm detaylar Kariyerbankasi.net adresinde..2023 YKS Tercih Tarihleri Belli Oldu. YKS tercih tarihlerine dair tüm detaylar Kariyerbankasi.net adresinde..

2023 YKS Tercih Tarihleri Belli Oldu. YKS tercih tarihlerine dair tüm detaylar Kariyerbankasi.net adresinde..

Türkiye’de düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 3,5 milyondan fazla öğrencinin büyük bir heyecanla katıldığı bir sınav olarak gerçekleşti. 17 ve 18 Haziran tarihlerinde yapılan üniversite sınavının sonuçları beklenen tarihte, 20 Temmuz itibarıyla açıklandı. Öğrenciler artık üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları dikkate alarak tercih işlemlerine odaklanacaklar. İşte 2023 YKS tercih kılavuzu ve YKS tercih tarihleri hakkında merak edilenler…

Sınavlarla ilgili son dakika duyurularından haberdar olmak için tıkla ücretsiz indir.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı, 17-18 Haziran tarihlerinde TYT, AYT ve YDT oturumları şeklinde düzenlendi. Heyecanla beklenen sonuçlar ÖSYM’nin resmi internet sitesi “www.osym.gov.tr” üzerinden açıklandı. Artık adaylar, YKS taban puanları, üniversite kontenjanları ve başarı sıralamalarına göre tercih süreçlerini başlatabilecekler. 2023 YKS tercih tarihleri ise şu şekilde belirlendi:

YKS Tercih İşlemleri: 27 Temmuz – 8 Ağustos

ÖSYM Başkanı Ersoy, sınav sonuçlarının bugün(20 Temmuz) açıklandığını duyurdu ve adayları tercih işlemleri için belirlenen tarihler konusunda bilgilendirdi.

Başkan Ersoy, sınavda herhangi bir soru iptali veya cevap seçeneği değişikliği olmadığını açıkladı. 3 milyon 500 binin üzerinde adayın katılımıyla gerçekleşen sınavın adil ve güvenilir bir şekilde sonuçlandığını vurguladı. Sınavın birincileri de duyuruldu:

  • Alan Yeterlilik Testi (AYT) Birincisi Sayısalda: Mustafa Özcan, Atatürk Anadolu Lisesi
  • Eşit Ağırlık Birincisi: Namık Emre Acar, Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi (Konya)
  • Sözel Birincisi: Emre Ekici, Süleyman Demirel Fen Lisesi (Afyonkarahisar)
  • Dil Birincisi: Ahmet Berk Takır, Kabataş Erkek Lisesi

Öğrenciler şimdi belirlenen tarihler arasında tercihlerini yaparak üniversite hayatlarına adım atacaklar. Temmuz ayının sonu ve Ağustos’un başı, bu heyecan dolu tercih sürecinin tamamlanacağı dönem olacak. Tüm adaylara başarılar dileriz!

KARİYERBANKASİ.NET