Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından duyurulan Ulusal Staj Programı’nın “2023 yılı stajyer havuzu” işverenlerin erişimine açıldı. Stajyer havuzu 2023 yılı sonuna kadar staj teklifleri için kullanılabilir olacak.

400 Bin Başvuru ve Kamu Kurumlarına Kolay Yetenek Erişimi

İnsan Kaynakları Ofisi, başvuru sayısı 400 bini aşan programın hem yükseköğretimdeki her bir gencin staj ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde olduğunu hem de kamu kurumlarının yeteneklere erişimini kolaylaştırdığını belirtiyor.

YENİ İŞ HABERLERİNİ ANLIK TAKİP İÇİN TIKLA VE İNDİR.

2023’te 300 Bin Gence Staj İmkanı Sunulacak

Programın amacı, öğrencilerin iş hayatını deneyimleyerek becerilerini yetkinliğe dönüştürmelerini sağlamak.

2023 yılında 150 bin kamu kurumu ve 150 bin özel sektör stajyeri olmak üzere toplamda 300 binden fazla gence staj imkanı sunulması planlanıyor. Kamu kurumları, stajyerlere asgari ücret ödeyecek.

Sertifikalı Uyum, Gelişim ve İletişim Eğitimleri

Program kapsamında staj yapacak gençler, “iş sağlığı ve güvenliği” ve “depreme hazırlık” gibi sertifikalı eğitimler alacak. Başvuran her üniversite öğrencisinin performansı yenilikçi, bilimsel ve objektif yöntemlerle değerlendirildi.

Stajyer Havuzuna Gizli İletişim Bilgileriyle Aktarım

Öğrencilerin “Akademik/Mesleki”, “Sanatsal/Sosyal” ve “Sportif” alanlardaki yeterlilik puanları hesaplandı ve “Aday Profili”ne eklendi. Adayların profilleri, kimlik ve iletişim bilgileri gizlenerek işverenlere sunulan stajyer havuzuna aktarıldı. Stajyer havuzu, 2023 yılı sonuna kadar açık kalacak.

Deprem Bölgesindeki Öğrencilere Öncelikli Staj İmkanı

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen öğrencilere öncelikli staj imkanı sunulması amacıyla programda düzenlemeler yapıldı. Deprem bölgesindeki üniversitelerden başvuran veya ikameti orada bulunan 75 binden fazla gence öncelikli staj imkanı sağlanacak.

Yoğun Başvurular ve Farklı Ülkelerden Katılım

İtalya, Almanya, Fransa, Azerbaycan, İngiltere , Hollanda ve Rusya gibi ülkelerden de katılımın olduğu programa toplam 407 bin 319 başvuru yapıldı. Başvurular, 204 üniversitenin 561 bölümünden geldi ve sosyal bilimler öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Staj Teklifleri ve İletişim Kanalları

Başvuru yapan öğrenciler, staj tekliflerini Kariyer Kapısı Platformu (kariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden takip edebilecek ve süreci yürütebilecekler. Gelişmeler ise Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Ulusal Staj Programı resmi Twitter, Linkedin, Instagram, Facebook hesapları ve kurumsal web siteleri üzerinden takip edilebilir.