2023 yılının ilk 5 ayında uçak ve otobüs bilet fiyatlarına dair detaylı analiz. En pahalı ve en ucuz rota bilgileri burada!2023 yılının ilk 5 ayında uçak ve otobüs bilet fiyatlarına dair detaylı analiz. En pahalı ve en ucuz rota bilgileri burada!

Türkiye’deki uçak ve otobüs bilet fiyatları 2023 yılının ilk beş ayı boyunca büyük bir dalgalanma gösterdi. Bu dönemde en pahalı uçak biletinin 185 bin 557 TL ile Ankara’dan Arjantin’e satıldığı görüldü.

Vize Başvurularındaki Yoğunluk ve Etkisi

2023 yaz mevsiminin yaklaşması ve turizm sezonunun açılmasıyla birlikte, vize başvurularında belirgin bir yoğunluk yaşandı.

2023 Yılı Uçak ve Otobüs Bileti Fiyatlarının Karnesi

Online bilet platformu heybilet, 2023 yılının ilk beş aylık sürecinde uçak ve otobüs bilet fiyatlarındaki eğilimleri açıkladı. Analiz, bilet fiyatlarında süregelen bir yükselişi ortaya koydu.

Yurt dışı seyahatlerde en pahalı uçak biletinin Ankara’dan Arjantin’in Bahia Blanca şehrine satıldığı görüldü. İstanbul’dan Leh (Kuzey Hindistan’ın başkenti) ve Seul (Güney Kore’nin başkenti) seferlerinin ise hemen ardından en pahalı rotalar olarak geldiği görüldü.

Yurt dışı otobüs seyahatlerinde en yüksek fiyatlı biletin 3 bin 680 TL ile İstanbul – Duisburg (Almanya’nın kuzeybatısı) hattında olduğu kaydedildi. İstanbul’dan Dortmund veya Essen’e giden seferler ise bu rotayı takip etti.

Yurt içi otobüs yolculuklarında en pahalı bilet, 1.050 TL ile İstanbul – Datça rotasında satıldı. Hopa – Uşak ve Bodrum – İstanbul rotaları da bilet fiyatları açısından ilk üçte yer aldı.

Yüksek bilet fiyatlarının getirdiği mali yükü hafifletmek isteyen seyahat severler, en uygun maliyetli rotaları araştırmaya başladı. İstatistiklere göre, son dönemde yurt dışına en ucuz uçak bileti bin 169 TL ile İstanbul – Tahran rotasında satışa sunuldu.

En düşük maliyetli yurt dışı otobüs biletlerinin ise İzmir – Erbil veya İstanbul – Tiflis / Süleymaniye hattını kapsadığı görülüyor.

Yurt içi otobüs yolculuklarındaysa en düşük ücretli seyahat 5 TL ile Maraş – Osmaniye rotasında gerçekleştirildi. Bu rotayı Karabük – Çerkeş ve Ceyhan – Antep hattı takip etti.

EKONOMİYE DAİR SON DAKİKA HABERLER İÇİN TIKLA VE İNDİR.