Lise mezunu subay ve astsubay alımları için başvurular alınıyor.

2023 MSÜ subay ve astsubay adayı öğrenci alımı için başvuru işlemleri ÖSYM‘nin resmi sayfasından devam ediyor.

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023 MSÜ) için 13 Ocak 2023 tarihi itibariyle başlayan başvuru işlemleri, 7 Şubat 2023 tarihine kadar sürüyor.

2023 MSÜ 19 MART’TA UYGULANACAK

2023 MSÜ Subay ve astsubay adayı öğrenci alımı sınavı 19 Mart 2023 tarihinde uygulanacak. İlgili sınava başvuru yapmak isteyen adayların yaş ve diğer şartların yanı sıra YKS ile ilgili şartları da dikkatlice incelemesi gerekiyor.

MSÜ BAŞVURULARINDA YKS ŞARTINA DİKKAT

ÖSYM, resmi sayfasından konuya dair yapılan açıklamada, “2023-MSÜ’ye başvuran adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2’nci Seçim Aşamalarına katılabilmeleri için ayrıca Başkanlığımızca uygulanacak olan 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2023-YKS) başvurularını yapmaları ve Harp Okulları için 2023-YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2023-YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir.” bilgilendirmesine yer veriliyor.

SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

MSÜ sınavı için başvuru yapmak isteyen adayların 130 TL olarak belirlenen sınav ücretini yatırması gerekiyor. Sınav ücreti ile ilgili detaylı bilgilendirmeye ÖSYM’nin resmi sayfasından erişim sağlanabileceği gibi, yine sınavla ilgili merak edilen bilgilere de resmi internet sayfalarından kolaylıkla erişim sağlanabiliyor.

Subay, astsubay, askeri personel alımları, yeni iş fırsatları ve özel sektöre dair yeni haberler yayımlandığı anda bilgi sahibi olmak için tıkla ve indir.