2023 MSÜ başvuru işlemleri başladı. Şartlar ve lise mezunu subay ve astsubay adayı alımı sayfası bu haberde.2023 MSÜ başvuru işlemleri başladı. Şartlar ve lise mezunu subay ve astsubay adayı alımı sayfası bu haberde.

Milli Savunma Bakanlığı, lise mezunları arasından askeri öğrenci alımı yapmak için (2023 MSÜ) başvuruları yeniden başlattı. Başvurular erkek adaylar arasından astsubay, kadın ve erkek adaylar arasından subay alımı için yapılacak.

YENİ POLİS, BEKÇİ ALIMI HABERLERİ İÇİN TIKLA VE İNDİR.

Başvuru sahipleri yazılı sınav, spor ve sözlü mülakatların ardından astsubaylık için 2, subaylık için 4 yıllık eğitime tabi tutulacaklar.

Başvuru yapacak adaylar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı. Çifte vatandaşlığı olan adaylar sınava başvurabilirler, ancak Harp Okulları/Astsubay Meslek Yüksekokullarından mezun olacakları tarihe kadar diğer vatandaşlıklarından vazgeçmeleri gerekmektedir. Harp Okullarına kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına ise sadece erkek öğrenci alınacaktır. Başvuru yapacak adayların en fazla 20 yaşında olmaları gerekiyor.

KADIN ERKEK DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞVERİŞİ İÇİN TIKLA VE İNDİR.

Lise ve dengi okulların son sınıfında öğrenciliği devam edenler için 2023 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2021 ve 2022 yılında mezun olmak gerekmektedir. Ayrıca, adayların ÖSYM Başkanlığı tarafından 2 Nisan 2023 tarihinde yapılacak olan 2023 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2023-MSÜ) katılmış ve belirlenen çağrı taban puanını almış olmaları gerekmektedir.

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, 2023-MSÜ için geç başvuru tarihleri 1 Mart 2023 – 6 Mart 2023 (saat 23:59) olarak belirlendi. Sınav tarihi ise 2 Nisan 2023 olarak açıklandı. Başvuruların AIS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden yapılacağı bildirildi. Detaylı bilgilere https://www.osym.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.