Mayıs, Haziran ve Temmuz 2023 döneminde silahaltına alınacak yedek subay, astsubay adayları ve erlerin sınıflandırma sonuçları açıklandı.Mayıs, Haziran ve Temmuz 2023 döneminde silahaltına alınacak yedek subay, astsubay adayları ve erlerin sınıflandırma sonuçları açıklandı.

Mayıs, Haziran ve Temmuz 2023 döneminde silahaltına alınacak yedek subay, astsubay adayları ve erlerin sınıflandırma sonuçları açıklandı.

Sonuçlar Nereden Sorgulanabilir?

Askerlik yerleri ve sınıflandırma sonuçları, e-Devlet platformu ve askerlik şubelerinden sorgulanabiliyor. Askerlik yerlerini öğrenmek için https://www.turkiye.gov.tr/sevk-edilecek-egitim-merkezi adresini kullanabilirsiniz.

Sınıflandırılan Yükümlüler Tekrar Sınıflandırılmayacak

Sınıflandırılan yükümlülerin tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacağı belirtildi. Ancak yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar, er statüsünde askere sevk edilecekler.

Sevk Belgesi ve Sevk İşlemleri

Yükümlüler, sevk belgelerini sevk tarihinden 10 gün öncesinden itibaren e-Devlet platformundan veya askerlik şubelerinden alabileceklerdir. Sevk belgesini almayanlar, sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar veya sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılanlar hakkında bakaya işlemi yapılacaktır.

YENİ SON DAKİKA HABERLERİNİ TAKİP İÇİN TIKLA VE İNDİR.