2023 KPSS2023 KPSS

2023 KPSS sınav başvuru tarihleri ve sınav tarihleri açıklandı.

ÖSYM’nin resmi sayfasından dün yayımlanan sınav takviminde YKS oturumlarının seçim tarihiyle çakışması nedeniyle kaldırıldığı öğrenilirken, ilgili sınav takvimine göre KPSS sınav tarihleri de görüldü. YKS tarihlerinde değişiklik yapılması , KPSS için ise tarihlerin aynı kalması bekleniyor. Değişiklik olması halinde sizleri bilgilendireceğiz.

KPSS’li ve KPSS şartsız yeni memur alımlarını takip için tıkla ve indir.

2023 KPSS SINAV BAŞVURU TARİHLERİ

ÖSYM’nin dün yayımlayıp kaldırdığı sınav takviminde 2023 KPSS için başvuruların 16 Haziran ile 29 Haziran tarihleri arasında alınacağı görülüyor. KPSS A grubu ve Öğretmenlik GY-GK ve Eğitim bilimleri için sınavın 23 Temmuz’da, Alan bilgisi sıanvlarının 29-30 Temmuz’da, ÖABT oturumunun ise 6 Ağustos’ta uygulanacağı görülüyor. ÖSYM’nin 2023 sınav takvimine göre; ilgili sınavlar için zamanında herhangi bir nedenle başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru sayfası 6 Haziran ile 7 Haziran tarihlerinde açık tutulacak. KPSS sonuçlarının ise 25 Ağustos 2023 tarihinde açıklanması bekleniyor.

ÖSYM sınav takviminin silinmesindeki neden neydi?

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, ÖSYM tarafından paylaşılan takvimde YKS tarihlerinin seçime denk geldiğinin hatırlatılması üzerine, “Prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez. Bununla ilgili ÖSYM bir çalışma yapıyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılı” demiş, kısa süre sonra takvim silinmişti.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI DÜN DUYURULDU

2022-KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçları Açıklandı

06 Kasım 2022 tarihinde uygulanan 2022-KPSS Ortaöğretim Sınavı’na ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarını 24 Kasım 2022 tarihinde 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecektir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

KPSS İLE MERKEZİ ATAMA TARİHLERİ

KPSS 2. YERLEŞTİRME İLE MEMUR ALIMI TERCİH TARİHLERİ AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanlığınca açıklanan 2022 yılı Merkezi Yerleştirme Takvimine göre bu sene KPSS yerleştirme 2. tercih işlemleri 21 Aralık ile 28 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Adaylar ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden tercihlerini yapabilecekler.

KPSS LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANDI

2022 KPSS lisans sonuçları 21 Ekim’de açıklanmıştı. ÖSYM duyurusu ve ayrıntılar için https://kariyerbankasi.net/2022-kpss-lisans-sonuclari-aciklandi/

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANMIŞTI?

KPSS Ön Lisans sonuçları 3 Kasım’da açıklanmıştı. ÖSYM tarafından yapılan duyuru için TIKLAYIN.