35 Bin Personel Alımı Kılavuzu ÖSYM'ye Gönderildi.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Kendi yolunu aramıza katılarak çizmek isteyen arkadaşlar. Kılavuz bugün ÖSYM'ye gönderildi. Hayırlı olsun." dedi.35 Bin Personel Alımı Kılavuzu ÖSYM'ye Gönderildi.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Kendi yolunu aramıza katılarak çizmek isteyen arkadaşlar. Kılavuz bugün ÖSYM'ye gönderildi. Hayırlı olsun." dedi.

2023 Haziran Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı.Tüketici Fiyat Endeksi Haziran Ayında Yükseliş Gösterdi, Yıllık Enflasyon Geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Haziranda aylık bazda TÜFE yüzde 3,92 artış göstererek dikkat çekti. Öte yandan, yıllık enflasyon yüzde 38,21’e geriledi.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Haziran ayına göre TÜFE’de yaşanan değişim yüzde 3,92 olarak belirlendi. Aralık ayına göre değişim ise yüzde 19,77, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 38,21 olarak kaydedildi. Ayrıca, on iki aylık ortalamalara göre TÜFE’deki değişim yüzde 59,95 olarak gerçekleşti.

Ana gruplar bazında incelendiğinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en düşük artış yüzde 14,76 ile konut sektöründe görüldü. Diğer yandan, lokanta ve oteller sektöründe ise bir önceki yılın aynı ayına göre artış yüzde 67,22 ile en yüksek seviyede kaydedildi.

Haziran ayında ana harcama gruplarına göre değerlendirildiğinde, sağlık sektörü yüzde 1,21’lik artışla en düşük artış oranına sahip oldu. Bununla birlikte, alkollü içecekler ve tütün ürünleri yüzde 11,13’lük artış ile en yüksek artış oranını gösterdi (ana harcama gruplarına göre endeksler, ağırlıklar ve değişim oranları Ek Tablo-1’de bulunmaktadır).

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim ise haziranda bir önceki aya göre yüzde 3,45 artış gösterdi. Aralık ayına göre yüzde 23,64, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 46,63 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,18 olarak kaydedildi.

KARİYERBANKASİ.NET