2023 hac başvuruları sona eriyor

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için Hac başvuru sürecinde sona gelindi. Hac başvuruları yarın sona eriyor. Hac kuraları ise Şubat ayında çekilecek.

2023 Hac ön kayıt başvuruları 5 Ocak 2023 tarihinde başlamıştı. İlgili başvuruların 26 Ocak’ta sona ereceği aktarılmıştı. Fakat, sürenin uzatılması kararı alınarak , hac başvurularının 31 Ocak’ta sona ereceği duyurulmuştu.

Konuya dair geçtiğimiz gün açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Yeni kayıt olmak isteyenler 5 Ocak itibariyle e-Devlet üzerinden kayıtlarını yaptırmaya başladılar. 26 Ocak’ta bitiyordu ancak ön kayıt için gelen taleplerin fazla olduğunu gördük ve biz bu tarihi 31 Ocak tarihine kadar uzattık” demişti.

KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Hac kuralarının Şubat ayı içerisinde çekileceği kaydediliyor. 2023 yılında 83 bin 430 hacı adayının kutsal topraklara gitme hakkı kazanacağı kaydediliyor. Pandemi döneminde kurada hacca gitme hakkı kazanan fakat pandemi nedeniyle gidemeyenler bu yıl kuraya dahil edilmeden hacca gidebilecekler.

Ekonomi ve gündeme dair son dakika haberlerini anlık takip için tıkla ve indir.