Japonya’nın güneybatısında bulunan Hiroşima kentinde, Japonya’nın dönem başkanlığı sırasında düzenlenen 2023 G7 Liderler Zirvesi başladı.

Hiroşima, G7 Zirvesi’ne Ev Sahipliği Yapıyor

Bu üç günlük etkinlikte dünyanın dikkati Hiroşima’ya çevrildi. Japonya Başbakanı Kişida Fumio’nun ev sahipliğinde gerçekleşen zirveye, ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Kanada ve İtalya liderleri katılıyor.

G7 Zirvesi’nin Katılımcıları Kimler?

21 Mayıs’a kadar sürecek olan bu zirve, G7 ülkelerinin yanı sıra Avrupa Birliği (AB), Endonezya, Hindistan, Güney Kore, Avustralya ve Vietnam’ın liderlerini ağırlıyor.

Hiroşima Barış Anıtı Müzesi’nde Tarihi Karşılama

Ev sahibi olan Japonya Başbakanı ve eşi Kişida Yuko, misafir liderleri Hiroşima Barış Anıtı Müzesi önünde karşıladı. Bu müze, 1945 yılında atılan atom bombasının kalıntılarını ve bu döneme ait 100 bini aşkın eseri sergiliyor.

Liderlerden Tarihi Müze Ziyareti

Başbakan Kişida ve eşi tarafından karşılanan liderler ve eşleri, ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden’ın da aralarında bulunduğu konuklarla birlikte tarihi müzeyi gezdi.

Anıt Mezarına Saygı Duruşu

Liderler, müze ziyaretinin ardından, atom bombası kurbanları için inşa edilen anıt mezara yürüdüler ve çiçek çelenkleri koydular.

Biden’ın Hiroşima Ziyareti

Joe Biden, 1945’teki atom bombası saldırısı sonrası Hiroşima’ya gelen görevdeki ikinci ABD Başkanı oldu. İlk ziyareti 2016 yılında Barack Obama gerçekleştirmişti.

G7 Liderler Zirvesi Nerede Gerçekleşiyor?

G7 Liderler Zirvesi, küresel siyasi ve ekonomik sorunların çözümünde önemli bir platform olarak görülüyor. Bu yılki zirve, Grand Prince Hiroshima Hotel’de gerçekleştiriliyor.

Hiroşima’nın Tarihi Gerçeği

ABD, 1945 yılında Hiroşima’ya ve Nagasaki’ye attığı atom bombalarıyla 210 bine yakın kişinin ölümüne sebep olmuştu. Bu trajik olay, Hiroşima’nın dünya tarihi için büyük önem taşıdığı gerçeğini vurguluyor.

Ekonomi ve Dünya gündemine dair son dakika haberleri için tıkla ve indir.