Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2023 DİB MBSTS) için ilan edilen tarihlerde başvuru işlemlerini tamamlayamayan adaylar için geç başvuru işlemleri 30 Mart'ta gerçekleştirilecek.Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2023 DİB MBSTS) için ilan edilen tarihlerde başvuru işlemlerini tamamlayamayan adaylar için geç başvuru işlemleri 30 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2023 DİB MBSTS) için ilan edilen tarihlerde başvuru işlemlerini tamamlayamayan adaylar için geç başvuru işlemleri 30 Mart’ta gerçekleştirilecek.

ÖSYM’nin resmi sayfasından yapılan bilgilendirmeye göre 2023 DİB MBSTS geç başvurusu yapmak isteyen adaylar 30 Mart tarihinde saat 23.59’a kadar Aday İşlemleri Sistemi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Yine ilgili sayfadan kılavuz ve diğer ayrıntılara da erişim sağlanabilecek.

YENİ SINAV HABERLERİNİ TAKİP İÇİN TIKLA VE İNDİR.

ÖSYM’DEN DAHA ÖNCE YAYIMLANAN DUYURUDA ŞU BİLGİLERE YER VERİLMİŞTİ:

Sınava başvurular, 16-23 Mart 2023 tarihleri arasında alınacaktır. Geç başvuru günü, 30 Mart 2023 tarihidir. Sınavın
ilanı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başvurular başlamadan önce yapılacaktır. İlanda, sınava başvuru koşulları ayrıntılı olarak yer alacaktır.
Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapacaklardır. Posta yoluyla başvuru alınmayacak, elden yapılmak istenen başvurular kabul edilmeyecektir. Sadece elektronik ortamda yapılan başvurular geçerli olacaktır.


Başvuru Merkezlerinin adresi ÖSYM’nin internet sayfasında yer alacaktır. Başvuru Merkezleri tarafından başvurular, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacaktır. ÖSYM tarafından yapılan; başvuruların alınması, sınavın uygulanması, güvenlik önlemleri, sınav ücretinin yatırılması, sonuçlara itiraz vb. sınav ile ilgili güncel gelişmeler, ÖSYM tarafından adaylara duyurulacaktır.