Yabancılara konut satışı sayıları belli oldu.

TÜİK tarafından açıklanan yeni konut satış istatistiklerine göre ülkemizde yabancılara 2022 yılında 67 bin 490 konut satışı gerçekleştirildi.

Yabancılara konut satışında ilk sıra İstanbul’un olurken, Antalya ve Mersin yabancılara konut satışlarında ikinci ve üçüncü şehirlerimiz oldu. 2022 yılının Aralık ayında, bir önceki senenin aralık ayına göre yabancılara yönelik konut satışında düşüş görülüyor.

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ HABERLERİ İÇİN TIKLA İNDİR.

Yabancılara Konut Satışında Düşüş Var

TÜİK açıklamasında konuya dair, “Yabancılara yapılan konut satışları 2022 yılı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %18,6 azalarak 6 bin 386 oldu. Aralık ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı %3,1 oldu. Aralık ayında yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 2 bin 465 konut satışı ile Antalya aldı. Antalya’yı sırasıyla bin 968 konut satışı ile İstanbul, 663 konut satışı ile Mersin izledi.” ifadelerine yer veriliyor.

Hangi Ülke Vatandaşları Daha Çok Konut Aldı

Türkiye’de en fazla konut satışı Rus vatandaşlarına yapıldı. Rusya’nın ardından İran, Irak ve Ukrayna vatandaşlarının yoğun konut alımı gerçekleştirdiği gözmlemleniyor.

TÜİK AÇIKLAMASI:

Rusya Federasyonu vatandaşları 2022 yılında Türkiye’den 16 bin 312 konut satın aldı. Rusya Federasyonu’nu 8 bin 223 konut ile İran vatandaşları ve 6 bin 241 konut ile Irak vatandaşları izledi.

Aralık ayında ise Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye’den 2 bin 403 konut satın aldı. Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla 675 konut ile İran, 345 konut ile Irak vatandaşları izledi.