subay alımısubay alımı

Dış Kaynaktan Subay Alımı Çağrı İlanı Yayınlandı.

Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfasından subay adayı alımı çağrı ilanı yayınlandı. FYT için 17-19 Ekim tarihleri netleşti. 

ASKERİ PERSONEL ALIMLARI DEVAM EDİYOR! YENİ HABERLER İÇİN TIKLA VE ÜCRETSİZ KATIL.

SUBAY ADAYI ALIMI ÇAĞRI İLANI RESMİ DUYURUSU

Resmi duyuruda şu ifadeler görüldü:

1. Millî Savunma Üniversitesine Dış Kaynaktan 2022 Yılı Öğretmen ve Mühendis Sınıfı Muvazzaf Subay Adayı Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri;
    a. Fiziki Yeterlilik Testi (Spor) : 17-19 Ekim 2022 tarihlerinde,
    b. Mülakat                               : MSB.lığınca belirlenerek bilahare ilan edilecek tarihlerde yapılacaktır.

2. Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarihte, saat 08.00’de MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Mamak/ANKARA) adresinde hazır bulunacaklardır.

3. Başvuru şartlarını taşıyan adaylardan her sınıf kontenjanının 10 katı kadar aday ilgili ALES puanına göre sıralanarak sınavlara çağrılmıştır.

4. Sınav çağrısı için sınıf bazında taban puanlar belirlenmiştir. Belirlenen taban puanların altında puanı olan adayların ilgili tercihleri geçersiz sayılacaktır.

5. Seçim Aşaması Faaliyetleri,

    a. Evrak Kontrol,

    b. Fiziki Değerlendirme,

    c. Kişilik Değerlendirme Testi,

    ç. Fiziki Yeterlilik Testi (Spor),

    d. Sağlık Kurulu Raporu İşlemleri,

    e. Mülakat aşamalarından oluşmaktadır.

6. Tüm adayların sınavlara gelirken Fiziki Yeterlilik Testi için spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) getirmeleri gerekmektedir.

7. Spor yapmasında sakınca bulunmadığına dair tek hekim raporu getirmeyen adaylar “Fiziki Yeterlilik Testi” ne alınmayacaklardır.

8. Adaylar, seçim aşamalarına gelirken e-devlet şifreleri mevcut olacak ve Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeleri beraberinde getireceklerdir.

9. Adayların sınavlara gelirken belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini de getirmeleri gerekmektedir. Getirilen belgelerin asılları teslim edilmeyecek, adayın kendisinde kalacaktır.

10. Cep telefonu ile sınav merkezine giriş kabul edilmeyecektir.

11. Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun adaylıkları sonlandırılacaktır.

12. Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz , çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.

13. Sınav merkezine girişten itibaren yapılan tüm uyarılara uyarak belirli bir disiplin içinde hareket edilmesi, sosyal mesafenin korunması önem arz etmektedir.

14. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.

15. Taban Puanlar ve Getirilmesi Gereken Belgeleri “Duyuruya İlişkin Dosyalar” kısmından ulaşabilirsiniz.

16. Başvuru sonucunuzu E-devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra Tercihlerim menüsü altından öğrenebilirsiniz. 

Karşılaştığınız sorunlarla ilgili olarak öncelikle https://personeltemin.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresine bakınız.

KARİYER BANKASI – ETİMESGUT