ydus başvuruları başladıydus başvuruları başladı

2022 YDUS başvuru sürecinde sona geliniyor. Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı için başvuru işlemleri 11 Ekim’de ÖSYM üzerinden başlayan başvuru işlemleri 19 Ekim’de sona erecek. Sınav 18 Aralık’ta uygulanacak. Sınav ve sınav başvuru sürecine dair detaylı bilgilendirmeye ÖSYM’nin resmi sayfasından erişim sağlanabilecek.

YDUS Başvuru işlemlerinin başlamasına ilişkin yapılan resmi duyuruda şu ifadeler yer almıştı:

2022-Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-YDUS), 18 Aralık 2022 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 11-19 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecektir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2022-YDUS Kılavuzu’nda yer almaktadır.

YDUS: Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun ve 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği (TUEY) (http://tuk.saglik.gov.tr/mevzuat.html) uyarınca, Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde, üniversitelerin tıp fakültelerinde ve Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) yan dal uzmanlık eğitimi görmek isteyen adaylar ile 1219 sayılı Kanunun Ek 14. maddesinin 2. fıkrası hükmünce, bu Kanunun Ek-1 sayılı çizelgesinin 3. sütununda uzmanlık eğitimini kısa süreli olarak yapabilecekleri belirlenen uzmanlar arasından ana dal uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların seçme işlemleri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Yarışma esaslarına dayanan Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS), mesleki bilgi üzerine yapılır. Sınavın amacı uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayları seçerek tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirmektir.

Kaynak: https://www.osym.gov.tr/TR,8865/hakkinda.html