Kpss tercih tarihleriKpss tercih tarihleri

Bu yıl tekrar edilen sınav nedeniyle sancılı geçen KPSS’de tercih tarihleri netleşti. KPSS 2. yerleştirme tercih tarihleri Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklandı.

KPSS 2. Yerleştirme Tercih işlemleri için kurumlardan personel talepleri 3 Ekim de alınmaya başlanmıştı. Kadro taleplerinin alım işlemi 18 Kasım tarihine kadar sürüyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan 2022 yılı Merkezi Yerleştirme Takvimine göre bu yıl KPSS yerleştirme 2. tercih işlemleri 21 Aralık ile 28 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin resmi sayfasından gerçekleştirecek.

2022 KPSS LİSANS SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANIYOR

Kamu Personeli Seçme sınavına lisans düzeyinden giren adayların heyecanla beklediği duyuru bugün geliyor. Adaylar 2022 KPSS lisans sonuçlarına ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresinden erişebilecek. Sınav sonuçları açıklandığı anda kariyerbankasi.net olarak siz değerli ziyaretçilerimizi bilgilendireceğiz. Yeni alımları takip etmek, son dakika haberlerini kaçırmamak istiyorsan tıkla ve takibe al.

2022 KPSS 1. YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINMIŞTI?

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre yapılan merkezi yerleştirmelere ilişkin “2022 Yılı KPSS Merkezi Yerleştirme Takvimi doğrultusunda KPSS 1. Yerleştirme işlemleri için tercihler 30 Haziran ile 7 Temmuz 2022 tarihleri arasında ÖSYM’nin resmi internet sayfası www.osym.gov.tr üzerinden alınmıştı.

KPSS 1. YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADARDI?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen tercih alınma sürecinde yerleştirme ücreti 30 TL olarak belirlenmişti. 

KPSS 2022 1. YERLEŞTİRMEDE ORTAÖĞRETİM DÜZEYİNDEN AÇILAN KADROLAR

KPSS 2022 ÖN LİSANS VE LİSANS İÇİN AYRILAN KADROLAR