2022 isg başvuru2022 isg başvuru

2022 İSG Başvurularını Kaçıranlar için Geç Başvurular 10 Kasım’da alınacak.

2022 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı sınavı (2022 İSG/2) için son başvuru tarihine kadar herhangi bir nedenle başvuru yapamayanlar için geç başvuru sayfası açılacak.

ÖSYM tarafından yapılan bilgilendirmeye göre; İSG için geç başvurular 10 Kasım’da alınacak. Adaylar, ÖSYM‘nin ais.osym.gov.tr adresinden ilgili tarihte geç başvuru ücretini de ödeyerek işlemlerini tamamlayacak. 2022 İSG 2 sınavı için belirlenen tarih ise 11 Aralık 2022 oldu.

Geç başvuru sürecine dair yapılan bilgilendirmede ayrıca , “Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, sınav ücretini aynı gün %50 artırımlı (555,00 TL) olarak yatıracaklardır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti bankalardan yatırılamaz. Geç başvuru gününde başvuru yapan ve sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayan adayların, sınava başvurularının tamamlandığını https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvuru süresi tamamlanmadan teyit etmeleri ve başvuru bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamaları gerekmektedir.” denildi.

Sınavlarla ilgili yapılan açıklama:

Sertifika alanlarına bağlı olarak başvuran aday sayısının 1000’den daha az olduğu sınav merkezlerinde sınav yapılıp yapılmayacağına ÖSYM tarafından başvurular alındıktan sonra karar verilecektir. Başvuran aday sayısının 1000’den daha az olduğu sertifika alanlarında sınav sadece Ankara’da da yapılabilecektir. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 75 dakika olacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Sınavın ilanı, sınava başvurular başlamadan önce Genel Müdürlük tarafından yapılacaktır. İlanda, sınava başvuru koşulları ayrıntılı olarak yer alacaktır. Sınava başvuru hakkı bulunan adaylar, Genel Müdürlük tarafından belirlenecektir. Genel Müdürlük sınava girecek adayların başvuru koşullarını taşıyıp taşımadığını kontrol edecektir.

Genel Müdürlük, başvuru koşullarını taşıyarak sınava katılmasını uygun gördüğü adayların T.C. Kimlik Numaralarını, sınava gireceği sertifika alanını vb. diğer bilgilerini, adayların ÖSYM sistemine başvuru tarihlerinden en az 3 gün önce elektronik ortamda ÖSYM’ye bildirecektir. Adaylar sınava katılım durumlarını, İSGGM’ye ait https://isgkatip.ailevecalisma.gov.tr/Logout.aspx adresinde yer alan İSG-KATİP’e e-devlet kapısı üzerinden girerek “Sorgulama & Başvuru” sekmesi altında bulunan sınav başvurusu modülünü ve kişi kartını kullanarak sorgulayabileceklerdir.